Yatırımcı Arıyorum

Organik Tavuk Çiftliği Kurmak

Organik Tavukçuluk Yapmak

Organik iş kurmak isteyenlerin mutlaka değerlendirilmesi gereken iş fikirleri arasında organik tavuk çiftliği kurmak büyük bir ilgi görmektedir. Organik tavuk çiftliklerinin kurulması oldukça karlı bir yatırımdır. Otlaklarda organik bir şekilde tavuk yetiştirilmesi hem hayvan dostu hem de doğa dostu bir yaklaşım olarak pek çok kişi tarafından ilgi görmektedir.

Ayrıca organik tavuk yetiştiriciliği pek çok avantaj sağlamaktadır:

Organik Tavuk Çiftliği İşindeki Avantajlar

  • Etli tavuklardan kısa bir sürede geri dönüş sağlanmaktadır.10- 12 hafta içinde civcivlerin büyütülerek kızartmalık piliç boyutuna getirilmesi mümkündür. Bu durum yapılan yatırımların kısa süre içerisinde kazanç elde edileceği anlamına gelmektedir.
  • Etlik tavuklar alandan tasarruf sağlamaktadır. Tavukların büyütülmesi için büyük bir alana ihtiyaç duyulmamaktadır. Hatta bunun yanında otlağa da gerek duyulmamaktadır. 100 tavuktan oluşan gruplar için 1 dönümün 1/5’i kadar araziler zarar vermeden sığmaları için yeterli olmaktadır.
  • Etlik tavuklar zaman bakımından da tasarruf sağlamaktadır. Otlatılan kümes hayvanları için yapılan bakımlar bir gün içinde yaklaşık 20 dakika almaktadır. Bu sayede yapmanız gereken diğer çiftlik aktivitelerine rahat bir şekilde zaman ayırabilirsiniz.
  • Açık alanda yemleyen organik tavuklar yüksek kaliteli ürün vermektedir. Dükkanlarda satılan organik tavuk fiyatlarına bakıldığında fiyatlarının yüksek olduğu görülecektir. Yani kendi tavuklarınız olduğu zaman yüksek kar imajları elde edilebilecektir.
  • Açık alanda yemleyen tavuklar oldukça lezzetlidir. Derin donduruculara lezzetli ve sağlıklı tavuk etleri doldurulabilir.

Not: Bu sektörde yeni bir iş kurmaya karar verdiyseniz, Kobi Vadisi editörleri tarafından hazırlanan piliç üretimi iş planı içeriğini incelemenizi öneriyoruz.

Organik Tavukçuluk İşinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Organik tavuk çiftliği kurmak için öncelikle yumurta bırakan tavukların alınması gerekmektedir. Tavukların 18 haftalık olmasına kadar bakımlarının özenle yapılması gerekir. 18-20 haftalık genç piliçler yumurtlama için hazırdır. Beyaz tavukların yumurtaları beyaz, Rhode Island kırmızı tavukların ise kahverengi yumurta bırakmaktadır.

Tavuklar genel olarak 52 haftalık olduğunda tüylerini dökmeye başlamaktadır. 110 haftalık olduklarında ise pişirme kıvamına gelmektedir. Tüy dökme dönemlerinde yumurta bırakmamaktadır. Beslenmelere göre ise her tavuk haftada 4 yada 5 yumurta verebilmektedir.

Tavuk çiftlikleri kurulurken tavuklar için gerekli olan beslenme sürelerinin hesaplanması gerekmektedir. Rhode Island kırmızı tavuklar beyaz tavuklardan daha fazla yem tüketmektedir. Tavuklar protein ilaveleri, tahıllar, mineraller ve vitaminlerden oluşan karışımlarla beslenmektedir.

Arzu ederseniz Kobi Vadisi editörleri tarafından hazırlanan Tavuk Çiftliği Kurulumu adlı içeriği de inceleyebilirsiniz.


Yatırımcı Arıyorum

kobi vadisi

Yorumunuz