Yatırımcı Arıyorum

50.000 TL Devlet Desteği ile İş Kurmak

50 Bin TL Destek Alarak İş Nasıl Kurulur?

Girişimcilerin bir çoğu devletin kuracakları iş için 50.000 tl ödeme yapacağını düşünür. Peki ya kurulacak olan iş 20.000 tl’lik bir iş ise ne yapılacaktır? Olayımız şu şekilde gerçekleşmektedir:

Devlet iş kurarken 50.000 tl harcayan girişimciye direk 50.000 tl vermez. İş kurduğunuz bölgeye göre, girişimcinin cinsiyetine ve sosyal durumuna göre belli yüzdelerde bu ödeme yapılmaktadır. Yani diyelim ki 50.000 tl almak istiyorsunuz. Bunun için ortalama 70.000 tl harcamalı bir iş kurmanız gerekmektedir.

Ya da 20.000 tl civarı bir harcamayla iş kuruyorsanız; bunun için devlet size ortalama 13.000 ile 15.000 arası bir ödeme yapacaktır. Yine bu ödemeler de işi kurmadan önce değil, kurduktan sonra faturalandırma yapılarak ve bu faturalar işletilerek yapılır. Her şekilde masrafsız bir biçimde iş kurmak mümkün değildir. Devletin verdiği destek miktarından fazlasını harcamamız gerekmektedir ya da ne kadar harcıyorsak o miktardan daha azını alacağımızı bilmemiz gerekir.

Özellikle en yüksek yüzdeli destekler kadın girişimcilere, gazi ve şehitlerin 1. derece yakınlarına verilmektedir. Bunun sonrasında daha düşük yüzdeli bir miktar diğer girişimcilere verilir. Ya da bulunduğunuz bölgeye göre de değişkenlik kazanabilmektedir. 1. ve 2. bölgedeki destek miktarı aynıdır ve diğer bölgelere göre daha düşüktür. Diğer bölgelerde ise bu miktar artmaktadır. Misalen İstanbul’da bir iş kuruyorsanız destek miktarınız düşük olacaktır.


yatırım ilanları

kobi vadisi

Yorumunuz