Yatırımcı Arıyorum

Lokanta Açmak İş Fikri

Lokantacılık Yapmak

Yiyecek içecek sektörü oldukça kalabalık arz da var talep de fakat yine de siz nasıl bir lokanta düşünüyorsunuz nerede ve hangi müşteri profiline hizmet vermek istiyorsunuz hesaplarınızı o doğrultuda yapmalısınız.

Her işletme kazanç elde etmek için faaliyete gireceğine göre, en fazla kazancı elde edebileceğiniz seçimlere yönelmek durumundasınız. Bağımsız bir işletme olarak ne kadar risk alabilirsiniz, rekabet koşulları ve piyasa şartları içindeki direnme gücünüz nedir değerlendirmede bulunmanız işe başlarken yapacağınız doğru tercihte yardımcı olacaktır.

  • Açılacak iş yerinin konumu
  • Faaliyet gösterilecek alanın türü (Fast Food veya Tabldot ya da Alakart)
  • Bayi ya da bağımsız işletme

Bu soruların cevaplarını verdiğinizde bir başlangıç yapmış olacaksınız bu aşamada müşteri edinebilmeniz için işletmenizi tanıtmanız, isminizi duyurmanız önem kazanacaktır. Marka çalışması yapmak, çeşitli reklam kanallarını kullanarak tanıtım faaliyetlerinde bulunmanız gerekecektir.

Bayi olmayacaksanız müşteriye ulaşmak için kullanılan genel kabul görmüş çalışma biçimlerini benimseyebilirsiniz. Rakiplerinizin gerisinde kalmamanız için yapılması gereken işlemlerden biridir bu yaklaşım örneğin lokantaya gelemeyecek durumda olan müşteri kitlesini kaçırmamak adına paket servis uygulamasını çalışma biçiminiz içine alabilirsiniz şayet satışını yapacağınız ürün bu sisteme uygun ise.

Lokanta Açmanın Yasal Durumları

İkinci aşamada yasal yükümlülükleriniz öğrenmeniz yerinde olacaktır. Bağlı olduğunuz Belediye ile irtibata geçerek ruhsat alma şartlarınızı öğrenin gerekli koşulları yerine getirdikten sonra diğer resmi işlemleriniz ile birlikte başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Satacağınız ürün ile ilgili hem finansal anlamda hem sunum ve üretim anlamında planlarınızı yapmış olmanız gerekmektedir. Bir lokantanın faaliyet gösterebilmesi için hangi özellikleri taşıması gerekir anımsamakta fayda var. Steakhouse Restoran Açmak

Lokanta Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Temiz ve işlek bir çevrede olması iyi olacaktır.
  • Mekân yiyecek pişirilecek ve sunulacak bir yer olacağı için kesinlikle temiz, bakımlı ve hijyen koşullarına uyumlu olmalıdır.
  • Belirli kişi sayısını geçtiğinde çalışanlar için ayrı giyinme kabini, dinlenme alanı gerekli olacaktır. Oluşturulacak mekânda bu bölümlerin de bulunması yok ise meydana getirilmesi gerekli olacaktır.
  • Yiyeceklerin korunduğu ve hazırlandığı yerlerde çelik, mermer gibi malzemelerin kullanılması beklenmektedir.
  • Mutfakta havalandırma sisteminin bulunması zorunludur.
  • Sigara içilen bölüm ayrı olmalıdır
  • Faaliyet gösterilecek mekânın iskân sorunu olmamalıdır

Bağımsız iş yeri için yapılması gereken işler sayılanlar ile sınırlı değil elbette finans ve riskler ile ilgili ciddi etüt çalışmaları yapılması gerekir. Tek başına faaliyete geçen işletme, piyasa koşullarını iyi incelemek, rakiplerinin çalışma biçimlerinin ne olduğu ve müşteri profillerinin kimlerden oluştuğu bilgisine sahip olmak durumundadır.

Reklam kanalları ve giderleri hesaplanmalı reklam çalışmaları kesintisiz sürdürülmelidir. Fırsatlar iyi araştırılmalı ve hızla değerlendirilmelidir. Bağımsız işletme tercihinizde emin değilseniz kararsızlıklarınız var ise riskleri tek başınıza üstlenmek gücünüzü fazla zorlayacak ise o zaman hazır bir marka ile ve hazır hedeflenmiş müşteri kitlesi ile teşebbüs edebilirsiniz kendi işinizin patronu olmaya.

Faaliyet göstermek istediğiniz sektörün bayilik veren firmalarını araştırabilir, iletişime geçebilir ve koşulları size en çok uyan işletme ile iş birliği yapabilirsiniz. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik yapı içinde iş birlikleri ve ortaklıklar ekonomik politikaların teşvik ettiği yöntemlerden.

İşsizlik sorununun çözülmesine katkı sağlayacak en önemli etken ülkemizde girişimci sayısının yükselmesi işletme sayılarının artmasına bağlı olarak istihdamın da yükselmesi olarak görülüyor. Piyasaya yeni giren işletmelerin ekonomik yaşamda başarılı olması ve büyümesi isteniyor bu amaca en çabuk hizmet edecek anlayış ve yaklaşım da ortaklıklar ve iş birliği çalışmaları. Restoran Bayiliği Almak

Lokantacılık İçin Reklam Çalışmaları Yapmak

Açmak istediğiniz lokantayı tanınmış bir işletmenin ismi ile açtığınızda marka çalışması, reklam giderleri, hedef kitle oluşturulması, sistem kurulması gibi tüm zorluklardan kurtulursunuz. Marka tanınmıştır, güven kazanılmıştır, sistem hazırdır, riskleri tek başınıza bertaraf etmek zorunda kalmazsınız. Fırsatları değerlendirmek konusunda bir takımın parçası olduğunuz için danışacak takım arkadaşlarınız vardır.

Piyasaya yeni giren her işletmenin başarılı olması, istihdamı artırması ve büyümesi ülkenin kalkınmasına verilmiş bir destek olacağından ekonomik sistem işletmelerin başarılı olmasını hedeflemekte ve desteklemektedir.

Satmak istediğiniz ürünün ve o ürünü satan açmayı düşündüğünüz bölgedeki tüm işletmelerin bir değerlendirmesini yapın dayanma gücünüzü hesaplayın sonra bayilik ya da Franchising aldığınızda nasıl olacak onların hesaplarını yapın firmalar ile görüşmekte tereddüt etmeyin olabildiğince çok araştırma yaparak olabildiğince çok bilgiye ulaşın bu şekilde en doğru karara yaklaşmış olursunuz.

Başarılar Dileriz.



kobi vadisi

Yorumunuz