Yatırımcı Arıyorum

Türkiye’de Biyoenerji Çeşitliliği

Toprağı bereketli, yeşili bol memlekette yaşamanın avantajlarını kullanıyor muyuz? Özellikle enerjide dışa bağlılığın bir nebze dengelenmesi için 7 farklı bölgede muazzam topraklar var. Vitamin değeri yüksek, minerali kıymetli ve lifli bitkisi oldukça verimli bir ülkede yaşamanın şahaneliğini, değerlendirebiliyor muyuz?

Türkiye’den en çok yetiştirilen tarla bitkileri arasında; buğday, domates ve patates geliyor. Yine, üniversitelerde yapılan değerli çalışmalarda bu bitkilerden enerji elde edilebileceği bilimsel analizlerle sunulmuştur.

Çeşitli aygıtlar, buluşlar ve biyokütleden elektrik üretimi hem Türkiye’de hem Dünya’nın çeşitli ülkelerinde geniş bir yelpazede sunulmaya devam ediyor. Peki, siz bu değerleri nasıl ticari kâra dönüştürebilirsiniz?

Keşfedilmiş ve Geliştirilebilir Enerji Aygıtları

Topraktan elektrik üreten aygıtlar çoktan keşfedilmiştir. Ancak henüz geliştirilen bir proje, piyasaya sunulmamıştır. Belki ideal bir aygıt projesi olmadığından belki projenin yeterince geliştirilmediğindendir.

Toprak altındaki ve üstündeki bitkilerden elektrik üretimi de başarılmıştır. Ancak seri üretime henüz geçilmemiştir. Aynı sebeplerden veya proje sahibinin yatırıma destek bir sponsor bulamadığı için olabilir.

Maliyet açısından kâr sağlayan biyoenerji üretimi, yeryüzü sistemine destek sağlayan ve çevreye zararı olmayan enerji türüdür. Özellikle yeşil bitkilerde olan elektrik miktarı, yılın dört mevsimi yaşamını sürdüren toprak bitkilerinin elektrik üretimi, yepyeni santrallerin kurulması için muazzam fırsatlardır.

Taze Domatesten Enerji Üretimi

Her yıl Amerika’da fazla üretim nedeniyle çöpe giden domatesler, yakın geçmiş tarihte elektriğe ilham vermiştir. Çöp domateslerden elektrik üretimi yapılan Florida’da düşük maliyet ve dönüşümle ülke gelirine de katkı sağlanıyor.

Domates üretiminin yüksek olduğu ülkemizde, henüz çöp olmadan taptaze domatesler ile elektrik üretimi yapılabilir. Her bir seranın kendi enerjisini üretmesi bile, dünya adına ve ülke ekonomisi – kaynakları adına cazip kârlardır.

Belki domatesleri sulama sistemi üreterek, tohumdan, fideden, bitkinin kendisinden veya toprağından bu enerji üretimi elde edilebilir. Yahut sera aydınlatma sistemi, havalandırma sistemi, uzaktan bağlantı – kontrol sistemi gibi seracılıkta kullanılan sistemler için elektrik üretim santralleri geliştirilebilir.

Biyoenerji Üretiminde Girişim Ruhu

Topraktan veya bitkilerden elde edilen enerji için; sistem, aygıt, makine veya çeşitli donanımlar geliştirilebilir. Tribün projesi, yeryüzü kaynaklarının kazanıma dönüştürülmesi için oldukça idealdir. Bu alanda çalışma yapan dinamik, enerjik girişimciler için çok özel destekler sağlanıyor.

Biyokütle enerjisinin avantajları;

  • Tükenmeyen bir kaynak olması, daima avantaj olmasını sağlıyor
  • Her zaman ve her yerde üretilebiliyor olması, daima kârdır
  • Kırsal alanlarda gelişmeyi sağlamak ve kullanılmayan toprakların değerlendirilmesi için yüksek kazanımlardır
  • Biokütle enerji üretimiyle tarımsal kalkınma büyük oranda başarı sağlar

Çeşitli enerji şirketlerinin hali hazırda devam eden biyoenerji çalışmaları bulunuyor. Üstelik KOSGEB tarafından sağlanan Kırsal Alanlarda Tarımsal Kalkınmayı Sağlama destek ve fonlarıyla, her iki yöntemle ticari kazanç elde edebilirsiniz. Hem tarımsal üretimde başarı hem tarımsal alanda biyokütle enerji üretimiyle, projenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Not: Sizde bu alanda yeni bir iş kurmaya karar verdiyseniz, Kobi Vadisi editörleri tarafından hazırlanan enerji üretimi iş planlarını içeriğini incelemenizi öneriyoruz.

Biyokütle Ticareti Yapmak

Taşıma suyla, değirmen elbette döner. Çünkü değirmen var, su var ve en önemlisi insan gücü var.

Biyokütle, yenilenebilir enerji ve elektrik üretiminde büyük şirketler varken, biyokütle sistematiğinde yer almak mümkün müdür? Elbette mümkündür. Şayet geliştirilebilir projeniz var ise enerji şirketleriyle anlaşma sağlayabilirsiniz. Üstelik projenin hızlanmasını sağlayacak, biyoenerji üretiminde çok cazip gelişimler yaratacak fikirleriniz var ise ticaretinizi etkin şekilde yapabilirsiniz.

Yurdun her bir yanında bulunan enerji santralleri, enerji üretim merkezleri ve kolaylıkla kurulabilir yepyeni biyokütle üretim merkezleri için proje hazırlayabilirsiniz.

Nereden başlayacağını merak edenler için;

  • Ülke coğrafyasını inceleyin. Çok kullanılmamış ve yatırımınızla canlanacak pek çok alan olduğunu fark edeceksiniz.
  • Planlamanız için enerji atlasına göre strateji geliştirin
  • Ne kadar enerji üretimi hedefiniz olduğunu belirleyin
  • En makul maliyette enerji üretim sisteminizi belirleyin
  • Toprak değerleri, düşünülen bitki değerlerini ve verimlerini analiz edin
  • Projeyi eksiksiz tamamlayın ve kaynak oluşturun
  • Çift yönlü kaynak ağı oluşturmanız önemlidir

Biyokütle enerji üretimiyle elde ettiğiniz elektriği nasıl- nerede kullanacağınızı da belirleyerek, 3 boyutlu kazanç sistemi geliştirebilirsiniz. Tek projeyle hem tarımsal üretim hem biyoenerji üretimi hem de elektrikten elde edilen buluş projenizle geniş kapsamlı sistem oluşturabilirsiniz.

Elde edilen biyokütle enerjisinin nasıl kullanılacağı çok önemlidir. Tam burada yaratıcı zekanız ve yepyeni düşüncenizle, aygıt, aparat, makine, donanım, cihaz vs. projesi oluşturarak, üretime ve kazanıma başlayabilirsiniz.


bayilik veren firmalar

kobi vadisi

Yorumunuz