Yatırımcı Arıyorum

Koronavirüs Günlerinde Becerileri Geliştirmek

Koronovirüs Günlerinde Neler Yapılabilir?

Bütün dünya Koronavirüs salgınından dolayı, zorunlu veya gönüllü karantinalar sebebiyle evlerine kapandı. Durum böyle olunca, işgücünün çoğunluğu, kendi kendine gerçekleştirdikleri tecrit uygulamalarıyla evden çalışmayı tercih etmektedir. Bu durum herkes için ruh sağlığını zorlayan bir koşul olması yanında, bu sosyal izolasyonun ne kadar süreceği ve ne zaman biteceği şu an için muammadır.

Bir gerçek vardır ki; aktif iş hayatı olan kişilerin çoğunluğu bu tecrit süresinde kendi kendilerini geçebilecek kadar üretken olduklarında bu durumdan daha az şikâyet edeceklerdir. Özellikle girişimciler ele alındığında hep bir adım öteye gitme isteği onların DNA’larına adeta şifrelenmiştir. Bununla birlikte bu günler bittiğinde ve iş hayatı normale döndüğünde kişinin kariyer basamaklarını tırmanmaya yardımcı olabilecek, bazı yeni becerileri öğrenmek için bu zaman ideal bir zamandır. Belki bir daha böyle boş bir zaman bulma imkânı yakalanamaz.

İşte özellikle yeni başlayan girişimciler için, tecrit günlerinde düşünmeye değer olan geliştirebilecekleri bazı beceriler:

Beceri Geliştirme Yöntemleri

Excel

Microsoft Excel, iş dünyasındaki en önemli ofis programlarından biridir. Peki, bu programı ne kadar iyi biliyorsunuz? İş hayatında olan herkes bu programı iyi ya da kötü bir şekilde kullanmayı öğrenir. Fakat bu program içeriğine ve işlevlerine bakıldığında çok kapsamlı bir programdır. Ve fonksiyonlarını mümkün olduğu kadar tam kapasite ile kullanmak işleri pratikleştirmek ve zamandan tasarruf etmek için çok faydalı olduğu tartışılmazdır.

Bu program zaman alıcı görevleri otomatikleştirmek için VBA’nın nasıl kullanılacağı da dâhil olmak üzere Excel’den en iyi şekilde nasıl yararlanacağını öğretecek ayrıntılar içerir. İnternet üzerinden excel kullanımlarını anlatan videolar izlenebileceği gibi, excel üzerinde bunların uygulamaları yapılarak pratikleştirmek de mümkündür.

Veri bilimi

Veri bilimi, toplanan verilerden bilgi sağlamak için, süreçleri, sistemleri, bilimsel yolları kullanan, veri ile ilgili her konuyu inceleyen bir bilim dalıdır. Veri bilimi, günümüzde artık en önemli iş alanlarından biri haline gelmiştir. Bu alanda, ödemeler, zorlu sorunlar, müşteriler, tüketici davranışları gibi pek çok konuda ihtiyaç duyulabilecek bazı temel teknolojiler öğrenilebilir. Veri bilimi konusunda en azından temel bilgileri ulaşmak ve nasıl uygulanacağı konusunda temeli anlamak iş hayatında değerlendirilecek fırsatları açığa çıkarmaya yardımcı olacaktır.

Metin yazarlığı

Metin yazarlığı herhangi bir dijital pazarlama ekibi için önemli bir bileşendir. Peki, eğer tecrit halindeyseniz, neden bu anahtar becerilerin bazılarını geliştirmeye odaklanmıyorsunuz? İnternet üzerinde yayınlanan video ve içeriklerle metin yazarlığı konusunda deneyimli kişilerin tecrübelerinden faydalanarak bu yeteneğini geliştirmek mümkündür. Bu işin detayları, kuralları, dikkat edilmesi gereken püf noktaları konusunda bilinçlenmek dijital pazarlamada bir adım öne çıkmaya yardımcı olacak bilgilerdir.

İş yoğunluğu arasında tüm bu detaylara ayıracak zamanı olmayanlar için işte bu dönem âdete bir fırsat olabilir. Ve bu beceriler geliştirildiği zaman dönemlik değillerdir, internet olduğu sürece kullanılabilecek beceriler olmasıyla da üzerinde düşünülmeye değerdirler.

Muhasebe programları

Yaşanan bu sıkıntılardan dolayı vergi beyanname verme ve ödeme süreleri Nisan sonuna kadar uzatılsa da bunlar bir işletme için sürekli takip edilmesi gereken muhasebe kayıtlarıdır. Online olarak muhasebe kayıtlarını tutmayı sağlayan defter tutma ve muhasebe yazılımlarını öğrenmek bir girişimci için büyük bir nimet olabilir. Edinilecek bu program bilgisi sayesinde şirketin mali durumlar izlenebilir. Özellikle girişimine yeni başlayanlar bir dönem işini tek başına yürütmek mecburiyetinde kalırlar. Sonraları muhasebe personeli almış olsalar bile onların takibi ve mali durumun izlenmesi için bu yetenekler eninde sonunda gerekli olabilecek bilgiler içerir.

Video düzenleme

Youtube sosyal medya kanallarına eklenen videolarla reklam çalışması yapmak popüler bir durumdur. Ürün veya hizmetin tanıtımını yapmak, web sitesine izleyici çekmek ya da endüstri hakkında bilgi sunmak gibi farklı amaçlarla çekilen videolar günümüzde aktif kullanılan pazarlama kanalları içindedir. Bu videoları çekerken ve düzenlerken nelere dikkat edilmesi, onların hazırlanması, kanallara yüklenmesi ya da püf noktalar konusunda bilgi sahibi olmak, kaliteli bir video hazırlanmasına yardımcı olur. Dolayısıyla izleyici sayısının artışı ve başarı için fırsatlar sunar.

Video hazırlama konusunda bilgi veren içerikleri okumak, eğitici videoları izlemek ve deneme çekimleri yaparak daha yetkin hale gelinebilir. Sonuçta videolar, günümüzün etkin kullanılan pazarlama kanallarından biridir ve bu yetenek bir girişimcinin az maliyetle veya maliyetsiz olarak ürün veya hizmetinin pazarlamasını sağlar. Bu konu da bilgilenmek bir girişimcinin çok işine yarayacak bilgiler içermektedir.

Dil öğrenme

Yeni bir dil öğrenmek ister misiniz? Bir dil bir insan demek olduğu konusunda herkes hem fikirdir ve dil bilmenin avantajları tartışılmazdır. Özellikle büyüme hedefinde olan girişimciler için dil velinimettir. Her ne kadar ileri dönemde yabancı dil bilen pazarlamacılar işe alınsa bile, o dili bilmek onların yürüttüğü çalışmaları etkin olarak kontrol altında tutma imkanı verir. Sonuçta dili bilen ikinci bir kişinin her dediğine inanmak ve ona bağımlı bir pazarlama yapmak zorunda kalınmaz.

Günümüz teknolojisinde dil öğrenmek artık daha kolay bir hale gelmiş ve pek çok yeni yöntemler geliştirilmiştir. Online sunulan programlarla, özdeş metinleri yan yana koyan ve kişiye sesli bir okuma sağlayan yenilikçi bir yaklaşım sunan programlarla bu şekilde, kelimeleri duyarken, öğrenilenleri pekiştirmek için gözle takipte edilebilir. Yeni bir dil öğrenmek için zamanım yok diyen girişimciler için işte en büyük fırsatlar biri zorunlu tecritin yarattığı bu boş zamanlardır.

Koronavirüs’te İş Hayatını Geliştirmek

Adobe creative cloud uygulaması

Fotoğraf ve tasarımla ilgilenenler Adobe Creative Cloud programına aşinadırlar. Bu program abonelerine video düzenleme, grafik tasarım, fotoğrafçılık, web geliştirme gibi bir dizi mobil uygulama içermesi yanında isteğe bağlı bulut hizmetleri sunan bir yazılımdır. Bu yazılımı kullanabilmek kişinin işlerini yürütme açısından birçok yeni fırsatlar sunabilir. İnternet üzerinden programın demosunu yükleyebilecekleri gibi eğitimini veren video yayınlarını veya içerikleri takip etmek bu yazılım konusunda en azından temel bilgileri edinmeye katkıda bulunacaktır.

Topluluk önünde konuşma

Çoğu kişinin, dile getirsin veya getirmesin toplum önünde konuşma fobisi vardır. Neden bu zamanı topluluk önünde konuşma korkusunu aşmak için kullanmıyorsunuz? Bu konuda bu korkuyu aşmak için neler yapılması gerektiğine dair yayınlar okunabilir, konuşma testleri yapılabilir. Topluluk karşısında konuşurken dikkat edilmesi gerekenler ve uygulanacak stratejiler konusunda bilgi sahibi olunabilir. Bilgi sahibi olmak kendinden daha emin olmayı sağlar. Hatta yakın ilişki içinde olunan kişilerle deneme mahiyetinde web semineri bile başlatılabilir. Webinar Nedir, Nasıl Yapılır?

Dijital pazarlama

Dijital pazarlamanın da kendine has püf noktaları vardır. Bu boş zaman, dijital pazarlama dünyasının ayrıntıları hakkında bilgilenmek ve başarıya odaklanmak için iyi birer fırsattır. Bir blogun nasıl başlatacağı, içerik pazarlama stratejileri ve SEO stratejileri aracılığıyla nasıl para kazanacağı öğrenilebilir. Bunun temellerini atmak için internette ücretsiz olarak yayınlanan pek çok program, video ve içerik mevcuttur. Dili ve anlatımı teknik olmayan basit basamaktan başlayarak ileri düzeye doğru giden programları takip etmek, sıkılmadan bu konuda kişinin kendisini yetiştirmesi için fırsattır. Pazarlamada Dijitalleşme Nedir?

Proje Yönetimi

Şirketler daha yalın ve daha verimli olmayı hedeflediklerinden, proje yöneticileri sürekli olarak talep görmektedir. Ve bu talep ancak bu ekonomik gerilemeden sonra artacaktır. Dijital proje yönetim yazılımları her ne kadar birbirinden farklı olsa da hepsinin temel kavramları ve adımları benzerdir. Bunlar hakkında bilgi sahibi olmak ve işleyişini öğrenmek proje yönetimi için kolaylık sağlar. İş akış ve verimliliği için faydalı olan bu proje yönetim yazılımları, günümüz iş dünyası için zamandan tasarruf sağlayan araçlar arasındadır.

Koronavirüs Günlerinde Kişisel Gelişim

Sonuç itibari ile bakıldığında, zorunlu olarak evde kapalı kalmak herkesin psikolojisini zorlayan bir durumdur. Fakat bu zamanı verimli olarak geçirmek ve ilerisi için yeni beceriler edinmek, zorunlu tecrit psikolojisinin aşılmasında pozitif kazanımlar getirebilir. Özellikle yeni başlayan veya başlamayı düşünen girişimciler için bu yetenekler işlerinin takibi ve geliştirilmesinde yeni fırsatlar doğurabileceği göz önünde tutulmalıdır. Olumsuz şartların altındaki fırsatları görebilmekte bir nevi yatırım değil midir? Şimdi zaman yeteneklere yatırım yapma ve evde kalma zamanı.

Bizde Kobi Vadisi ekibi olarak; kendin için, toplum için, dünya için, hayat için, yarınlar için EVDE KAL… Çağrısında bulunuyoruz. Evde kal ve becerilerini geliştir.

Unutulmamalıdır ki; bilgi, en büyük güçtür.


yeni iş fırsatları

kobi vadisi

Yorumunuz