Yatırımcı Arıyorum

Kendi İşini Kurmak İsteyenlere Geri Ödemesiz Devlet Desteği

İş Kurarken Devlet Desteği Almak

Bir kuruma ya da yöneticiye bağlı kalarak çalışmaktan yoruldunuz ve artık kendi işinizi kurmayı düşünüyorsunuz.  Bu durumda çevrenizden, yeni iş fikrinizle ilgili riskleri sıklıkla duymaya hazır olmalısınız. Kendi işinizin patronu olmak, herhangi bir yerde çalışmaktan daha çok yoracaktır sizi. Çünkü bütünüyle her şeyle ilgilenen ve her şeyi düşünmek zorunda kalan isim, yöneticiniz değil siz olacaksınız. Kuracağınız iş elbette sabah uyanıp; ”ben bugün mantar yetiştiriciliğine başlıyorum” gibi bir acelecilikte olmamalı. Yeni işiniz hakkında, internet ve gerekli mecralarda birçok araştırma yapıp sizi bekleyen her şeyi önceden görmelisiniz.

Risk faktörleri, kar-zarar durumları, önceden bilincinde olunması gereken konular olduğu için ayrıntılı bir ön araştırma / ar-ge çalışması yapmanızı tavsiye ediyoruz. Bunun yanı sıra iş fikrinize göre, bizzat yerinde bilgi alabileceğiniz kurumlarda mevcut. Tarımla ilgili bir atılım yapacaksanız, Tarım Bakanlığının ilgili kuruluşlarında yer alan görevlilerden gerekli bilgiyi edinebilirsiniz. Veya benzer sektörlerde ilgili devlet kurumlarından yada özel sektörlerden bilgi alabilirsiniz.

İşinize ne kadar odaklanır ve mesai harcarsanız, başarı da o denli çabuk bir şekilde size ulaşacaktır.

İş Kurmak İçin Sermaye Önerileri

İşinizi kurmak için en önemli destekçiniz, hiç şüphesiz maddi kaynaklarınız olacaktır. Bu anlamda devletten geri ödemesiz olarak edinebileceğiniz bazı sermayeler mevcut. Siz de bu destekten yararlanmak istiyorsanız, yazımızın devamını okuyarak gerekli bilgiyi edinebilirsiniz.

YENİ GİRİŞİMCİ DESTEĞİ

Eğer hali hazırda birikmiş bir paranız varsa ve bunu yeni bir iş için değerlendirmek istiyorsanız, ücretsiz olarak sunulan, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ni alarak geri ödemesiz destekten faydalanabilirsiniz. Sağlanan yardımda; işletmenizin teçhizat, donanım, yazılım gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere size 50.000 TL’ye yakın bir meblağ ödenir.

TEMATİK PROJE DESTEĞİ

Tematik Proje destek modelinde işleyiş biraz farklıdır. İstenilen projeye ait bir tema bulunur ve siz ona uygun olarak bir proje hazırlarsınız. Yapmış olduğunuz iş karşılığında gerekli harcamalarınız için geri ödemesiz bu destekten yararlanabilirsiniz. Tematik Proje kapsamında; çalışanlarınızın ücretleri ve seyahat giderleri, malzeme giderleriniz, genel idari giderler, yeni ekipman giderleri gibi birçok ihtiyacınız karşılanır.

KOBİ GELİŞİM DESTEĞİ

Son dönemlerde oldukça rağbet gören Kobi Gelişim Desteği, bazı zamanlarda kendini geliştirmek isteyenler için destek vermeye devam ediyor. Yayınlamış oldukları proje çağrılarına göre, hazırlayıp sunacağınız proje karşılığında, 300.000 TL’ye kadar Kobi Gelişim Desteğinden faydalanabilirsiniz. KOBİGEL Destek Programı

KOBİ PROJE DESTEĞİ

Kobi Proje Desteği sayesinde mevcut işletmenizde; üretim, pazarlama, mali işler vb. alanlarda proje sunarak 150.000 TL’ye kadar, %50 ya da %60 geri ödemesiz destek seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

İŞLETMELERİ HIZLANDIRMA DESTEĞİ

Bu destek modelinden, kuluçka merkezinde faaliyete başlamış işletmeler yararlanabilir. İşletmelerin, uluslararası pazarda yer alması ve ihracatlarının artması için yapılan bu destekte onların girişimcilik ekosistemlerinin içerisinde yer alması amaçlanmaktadır. %80’i geri ödemesiz olmak üzere toplamda 60.000 dolara kadar destek almanız mümkün.

GENEL DESTEK

Genel destek kapsamında, proje hazırlaması düşük KOBİ’lerin de bu programdan yararlanması hedeflenmiştir. Bu amaçla,

  • Yurtiçi fuar için 45.000 TL’ye
  • Yurtdışı tanıtımı için 75.000 TL’ye
  • Eleman istihdamı için 50.000 TL’ye
  • Eğitim için 20.000 TL’ye
  • Lojistik için 40.000 TL’ye kadar

%50 ve %70 geri ödemesiz destekten faydalanma imkanız olabilir.

ENDÜSTRİYEL UYGULAMA DESTEĞİ

Endüstriyel uygulama desteği ile ürün kalitesinin artırılması, yeni bir ürünün üretilmesi, maliyeti düşürmek için yapılan uygulamalar vb. konularda yapacağınız işler için siz de bu projeden istifade edebilirsiniz. Öncelikle bir izleme sürecinden geçiyorsunuz, ardından oluşan giderlerinize göre ilgili desteği alabilirsiniz.

İŞ BİRLİĞİ – GÜÇ BİRLİĞİ DESTEĞİ

Adından anlaşıldığı üzere birlikte yapılan, güç birliği karşılığında bu destek veriliyor. En az 5 şirketin bir araya gelmesiyle oluşturulan; ortak tasarım, ortak pazarlama, ortak tedarik ve ortak hizmet sunumu gibi konularda bir atılım gerçekleştirerek siz de 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL’ye kadar geri ödemeli destekten faydalanabilirsiniz.

LABORATUVAR DESTEĞİ

Çok sayıda geri ödemeli ve geri ödemesiz iş kurma ve geliştirme desteği sunan KOSGEB kendi müdürlüğü bünyesinde 9 ilde laboratuvar kurmuştur. Söz konusu laboratuvarları kullanmak ücretsiz değildir. Ancak bunun yanı sıra piyasa fiyatının altında bir miktara; test, analiz ve deneyler yaptırmanız mümkün.

Yatırım Desteği Almak

Siz de bir işe yatırım yapmak ya da destek alarak iş sahibi olmak istiyorsanız ilgili destek türleri hakkında detaylı bir araştırma yapıp hayalinizdeki işe kavuşabilirsiniz. İş kurma aşamanızda birçok farklı alanda alabileceğiniz destek konularına ulaşmak için: iş kurma destekleri kategorisinde yer alan makaleleri inceleyebilirsiniz.


yatırım ilanları

kobi vadisi

Yorum(1)

  1. Cevap yaz
    eyüp cellek yorumu:

    pvc pilastik doğrama dükkanı açacam lütfen yardımcı olurmusunuz

Yorumunuz