BAYİLİK ARAMA


SEKTÖR SEÇİMİ


Firmanız burada yayınlansın. Şarküteri Bayilik Veren Firmalar kategorisinde bir firmaya sahipseniz; markanızı tanıtın, yeni yatırımcılara ulaşın. Ayrıntılı bilgi için tıklayın

Kobi Vadisi mobil uygulama indir

Ferhat Çelikbaş Yöresel Ürünler Franchising GıdaRöportaj

Ferhat Çelikbaş Yöresel Ürünler Franchising

Ferhat Çelikbaş Yöresel Ürünler Franchising Bilgileri Tarım Bakanlığı onaylı seçkin yöresel ve doğal ürün satış ağımıza katılma fırsatı sunuyoruz. KAHVALTI...
  • Gıda
  • Franchising

organikgurmem Franchising

organikgurmem Franchising Bilgileri Firmamız organik ürünler üretimi ve pazarlaması alanında hizmet vermektedir. satışının yapıldığı yerde aynı zamanda bu ürünleri yeme...
  • Gıda
  • Franchising

Çalıkoğlu Bayilik

Çalıkoğlu Bayilik Bilgileri Firmamız 1997 yılında kurulmuştur. Bursa orhangazi’de zeytin üretim tesisimiz bulunmaktadır. Merkezimiz ordu ili ünye ilçesidir. Ürünlerimiz, gemlik...
  • Gıda
  • Bayilik

süt bon Bayilik

süt bon Bayilik Bilgileri Bon SC Tarım Gıda Hayvancılık San. Tic. Ltd. Şti. keçi sütü ve ürünleri satışı Türkiye’nin en...
  • Gıda
  • Bayilik

Peynirci Baba Franchise

Peynirci Baba Franchise Bilgileri Peynirci Baba Franchise’ı Benzersiz Kazanç Fırsatı Bir markanın franchise’ını almak, o markanın tüketici zihninde yer etmiş...
0TL
Kaydet Başvuru Yap
18.4566997-69.19503809999998
Uzaklık
  • Gıda
  • Franchise

Kuzey Denizi Zeytin Bayilik

Kuzey Denizi Zeytin Bayilik Bilgileri Zeytinyağı, Zeytin, Zeytinyağı Sabunu, Zeytinyağı Şampuanı, Zeytinyağı El Kremi. Sadece sızma zeytinyağı satışı. Firmamımızın bayilik...
20,000TL
Kaydet Başvuru Yap
18.4566997-69.19503809999998
Uzaklık
  • Gıda
  • Bayilik

Türkiye’de pazar büyüklüğü 2022 yılında yaklaşık 2 Milyar Dolar olarak açıklanan şarküteri sektöründe, büyümenin her geçen gün devam ettiği belirtiliyor. Salam, sosis, sucuk, kaşar, süt ürünleri gibi vb. ürünlerin ağırlıkta olduğu şarküteri sektörü, cazibesini her dönem koruyor. Zira sürekli müşteri potansiyeline sahip bir tüketim pazarı vardır. Talebi çok ve sürekli olan sektörde yaklaşık 10 bin noktada tüketici tercihlerini inceleyerek üretim gerçekleştiren dev üretim tesislerinin yatırımı bulunan şarküteri, her dönem gıda sektörü içindeki ayrıcalıklı yerini korumaya devam edecektir. Sizde bu alanda bir iş kurmayı düşünüyorsanız şarküteri bayiliği veren firmalar ile iletişim kurabilirsiniz.

Şarküteri Bayiliği Almak

Şarküteriler; peynir, zeytin, salam, tavuk, sucuk, reçel, kahvaltı malzemeleri vb. yiyeceklerin satıldığı dükkanlara verilen isimdir Şarküteri dükkanları meşgul iş adamları, öğrenciler ve sağlıklı yaşam meraklısı insanlar tarafından yoğun bir şekilde tercih edilen popüler mekanlardır. Şarküterilerin kişilikleri vardır tıpkı zincir restoranlar gibi. Benzersiz bir tema, atmosfer, işletme felsefesi, menü ve personeli bir araya getirmek zorlu bir uğraştır.

Tüm bunları yapabilmek için bu konuda iyi araştırma yapmalı ve doğru kişilerle çalışmalısınız. İsterseniz dükkanınızı iş merkezlerinin yakınlarında açar ve yoğun iş adamlarına ve iş kadınlarına öğle yemekleri sunabilirsiniz İsterseniz de okulların yakınlarında yer alabilir ve öğrencilere hizmet de verebilirsiniz.

Şarküteri Dükkanı Malzemeleri

Şarküteri dükkanı için öncelikli kuralınız ürünlerin tazeliğini korumaya odaklı bir işletme kurmaktır. Ürünlerin sürekli taze olması ve müşterinin arayışına cevap verebilmesi için şarküteri malzemeleri ve şarküteri dolapları müşterilerin genel beklentilerini kesinlikle karşılamalıdır. Şarküteri dolapları içerisinde teşhir dolapları ve bu dolapların içinde de küvetler bulunur.

Bu küvetlerin boyutları ve sergilenecek ürün tabakları işletmenin amacına uygun olmalı ve  diğer şarküteri malzemeleri arasında kıyma makineleri, soğuk ürün dolapları ve soğuk teşhir dolapları ürün sergilemek için size yardımcı olmalıdır. Ayrıca ürün tadımı için yardımcı olacak her türlü malzeme de bu gruba dahildir.

Şarküteri Bayiliğinin Maliyeti

Şarküteri açabilmek için ilk etapta merkezi bir konumda bulunan bir dükkana ihtiyacınız olacak. Şarküteri dükkanı diğer dükkanlara oranla daha geniş bir alana sahip olmalıdır çünkü birçok malzemeyi tüketicilerle buluşturacaksınız. Şarküteri dükkanını yürütebilmeniz için en azından 3 veya 4 elemana ihtiyacınız vardır. Şarküterinin büyüklüğüne göre eleman sayısını ve elemanın getirdiği ek mali yükümlülükler değişir. Satacağınız ürünler de dahil olmak üzere toplam 50 Bin TL ile size kazanç sağlayacak bir şarküteri açmanız mümkün.

Şarküteri kar marjı yüzde 35-40 oran civarındadır ve gıda sektöründe hizmet veriyorsanız bir işletme için bu yüksek bir orandır. Şarküteri açarken alacağınız ürün maliyetini ne kadar yüksek tutarsanız kazanacağınız para miktarı da o kadar artar.

Şarküteri Bayi Dizaynı Nasıl Yapılabilir?

Temel felsefe ürün sergilemek olacaktır ve sergilediğiniz ürünleri müşterinin görebilmesi ve alma dürtüsünü harekete geçirmektir. Bu yüzden şarküterinizin iç dizaynı çok önemlidir. Birbirine  yakın olarak dizilmiş malzemeler ve değişik marka malzemeler bir düzen içerisinde ve birbirine yakın olarak sergilenmelidir. İçeride müşteri rahat hareket alanı bulmalıdır. Müşterinin arayacağını rahat bulduğu kullanışlı bir dükkan müşteriyi tekrar kendine çekecektir.

Ayrıca dükkanda ürünlerin taze kalması gerektiği için uygun ortam sıcaklığı gerekir. Müşteri içeriye girdiğinde uygun sıcaklıkta olduğunu ve ürünlerin taze olarak saklandığını hissetmelidir. Şarküteri içinde fazla sayıda renk kullanmamanız önerilir. çünkü fazla renk kullanımı müşterileri duygu karmaşasına iterek alışveriş yapmalarını engeller.

Ayrıca dış camda müşterilerin dükkana yönelmesini sağlayacak görsel bir sunum ortamı yaratarak müşteri potansiyelinizi arttırabilirsiniz. Dekorasyon tamamen zevke dayalı bir iştir ve bu yüzden İçeride müşteriyi rahatlatarak alışveriş yapmalarını sağlayacak rahatlatıcı bir müzik duyacakları müzik sistemi içeriye kurunuz. Dekorasyon işini bu konuda uzman ve müşteri odaklı bir dekorasyon firmasına yaptırabilir, en doğru dizaynı dükkanınıza uygulayabilirsiniz.

Şarküteri Bayiliği Alırken Bazı Bilgilendirmeler

  • Rekabet edebilmek için iyi bir pazar araştırması yapmanız ve yerel şarküterileri ziyaret ederek müşteri trafiği, menüleri, fiyatları, paket servisleri, donanımları ve tedarikçilerini hakkında bilgi edinmeniz gerekir.
  • Yiyeceklerin atıklarını, depo kapasitenizi ve malzeme masraflarınızı düşünerek bir menü hazırlayınız. Popüler pastanelerle temas kurarak buradan tatlı da satın alarak bir fark yaratabilirsiniz. Rekabet ortamında bulunmak adına frappeler, organik yiyecekler ve ev yapımı ekmek ve mantı sunabilirsiniz. Diğer şarküterilerde bulunmayan markaları bulundurmak müşterinin size girmesini sağlayacaktır.
  • Ulaşım açısından kolay bulunabilecek bir bölgeden dükkan ya da içinde birkaç dükkanın, restoranın olduğu iş merkezlerinin yakınında yeriniz size kar sağlar..
  • İmar izni alınmış genel masraflarınızı ev izin masraflarınızı azaltacak bir yer bulunuz.
  • Alacağınız malzemeler kaliteli, uygun fiyatlı ve kullanışlı olsun.
  • Sağlık Bakanlığının ilgili yönetmeliklerini iyi okuyarak işinizi prosedüre uygun olarak yapmalısınız.
  • Açılış gününden 1 ay önce Sağlık Bakanlığı ile görüşerek gerekli denetimlerin yapılmasını biran önce faaliyete geçmenizi sağlayacaktır.
  • Gıda tedarikçilerinin yerlerini tespit ederek örnek kesimler için yerel kasaplarla, sebze ve meyve için ise çiftçilerle görüşünüz. Yerel malzemeler almanız rekabette üstünlük kurmanızı sağlayacaktır.

Şarküteri Bayilik Yorumları

Şarküteri sektöründe bayilik almayı veya yeni bir iş kurmayı düşünüyorsanız, merak ettiğiniz tüm soruları yanıtlamaya çalışıyoruz.

Fikrini paylaşmak isteyen, tavsiye ihtiyacı olan, tedarik alanında sorun yaşayan, deneyimlerini anlatmak isteyen, resmi süreçler hakkında bilgi sahibi olmak gibi vb. birçok konuda sizde hem sorularınızı gönderebilir hem de diğer girişimcilere destek olabilirsiniz.

Abone Ol
Bildirim Alın
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments