Yummy Donuts Franchise
- Cafe Tatlı Pasta
- Franchise
Jumbo Künefe Franchising
- Cafe Tatlı Pasta
- Franchising
Iceberry Türkiye Franchising
- Cafe Tatlı Pasta
- Franchising
Baklavacım Franchise
- Cafe Tatlı Pasta
- Franchise
Lokmacho Creamery Bayilik
- Cafe Tatlı Pasta
- Bayilik
Ortaköy Muhallebicisi Franchise
- Cafe Tatlı Pasta
- Franchise
Helvacı Necmi Franchising
- Cafe Tatlı Pasta
- Franchising
Adabella Dessert Franchising
- Cafe Tatlı Pasta
- Franchising
Tatlane Bayilik
- Cafe Tatlı Pasta
- Bayilik
Lokmanya Franchise
- Cafe Tatlı Pasta
- Franchise
Bubble Waffle Factory Bayilik
- Cafe Tatlı Pasta
- Bayilik
Waffle Antalia Cafe & Bistro Bayilik
- Cafe Tatlı Pasta
- Bayilik
Bolu Atom Sütlaç Franchising
- Cafe Tatlı Pasta
- Franchising
Paşa Tatlı Ürün Satış
- Cafe Tatlı Pasta
- Ürün Satış
HB Waffle Bayilik
- Cafe Tatlı Pasta
- Bayilik
Waffle Dünyası Bayilik
- Cafe Tatlı Pasta
- Bayilik
Türkiye gibi köklü mutfak kültürü tarihine sahip, asırlardır geleneksel tatlarını yaşatan kaç ülke vardır? Türkiye’de tatlı yaygın olarak ve geleneksel lezzetlere bağlı kalınarak tüketilen bir gıda olduğu gibi ünü ülke sınırlarını aşmış, en az üç kıtaya ihraç edilir duruma gelmiş durumdadır bugün. Fıstıklı baklavalarımızdan lokumlarımıza kadar imalat ve satış faaliyeti her üründe başarı ile varlığını sürdürüyor. Tatlı sektöründe bayilik alarak ulusal ve uluslararası platformda kendini kanıtlamış, büyümesini sürdüren bir iş modelinin parçası olabilir, Tatlı sektörünün başarılı girişimcileri arasında yerinizi alabilirsiniz.
Tatlı Bayiliği Almak
Her alanda süregelen markalaşma karşısında tatlı sektörü de kayıtsız kalmayan sektörlerin başında gelir. Tatlı sektöründekilerin son yıllarda yüzlerinin gülmesinin en büyük sebebi; kalite bilincinin artmasıyla birlikte marka bilinirliği olan tatlı firmalarının rağbet görmesi gelir. Türk damak tatları arasında olan tatlılar yemeklerden sonra, ara öğünlerde, özel günlerde, hediyelik, özellikle de bayramlarda satışlarını tavan yapan bir gıda çeşididir. Özellikle bayilik sisteminde 2000’li yılların başlarında gelişme kaydeden bu sektör o yıllardan bugüne epey yol aldı ve bayilik zincirleri şube sayılarını hızla artırmaya devam ettirmektedir.
Gıda sektöründe bir iş girişimde bulunmak isteyen girişimciler için sirkülasyonu yüksek olan bu alan, Avm kültürünün de hızlı büyümesiyle birlikte daha da gelişme kaydetmiştir. Tatlı dükkânlarının kurumsallaşmasının atılım yapması pek çok girişimciyi bu sektöre girmek için cesaretlendiren sebeplerin başında gelmektedir. Bu yıl sonuna kadar 10 dan fazla tatlı firmasının 200 den fazla şube açma planları girişimcilerin kendi şartlarına uygun bayilik seçimleri için alternatifler sunmaktadır.
Kültürümüzdeki “Tatlı yiyelim tatlı konuşalım”
Karnımız tok olsa bile, tatlı yiyelim tatlı konuşalım diye ikram edilen bir tatlıyı kimse geri çevirmek istemez. Ucundan köşesinden derken bir bakmışsın ki tatlı tabağının dibi çoktan görünmüş. Kültürümüzde yüzyıllarca yer alan tatlı, artık sadece yemek sonrası, özel günlerde değil kişilerin günlük koşturmalar arasında kendini şımartacağı bir yiyecek olmuştur. Bu da franchise sistemiyle güçlü ve sadık müşteri tabanına sahip olan kurumsal tatlı firmalarının tatlı yiyelim tatlı konuşalım sözünü AVM gibi alışveriş merkezlerine, işlek caddelere, kalabalık kent merkezlerine taşıyarak karlılık oranlarını her geçen gün yükseltmektedir.
Selçuklulardan beri damak tadımız olan tatlıya yenilikçi bir bakış açısıyla yaklaşan üreticiler, günümüzde genç neslin damak tadını da hesaba katarak sektör dinamiklerini yenilemektedirler.
Geleneksel tatlılarımızdan olan baklava, sütlaç, künefe, aşure, irmik helvası, süt helvası, katmer, lokma, kadayıf, helva vb. birçok tatlı günün trendleriyle harmanlanıp pazara sunularak hem geleneksel tatlara sahip çıkılıyor hem de yeni nesli tatlıya çekmeyi başarıyor. Mesela çikolatalı baklavalar, meyve soslu lokmalar tatlıyı kimsenin reddetmeyeceği hale getirerek bu alanı girişimciler için daha cazip bir karlılığa yükselmektedir.
Tatlı Bayiliklerindeki Büyüme
Kişilerin iş ve ev ortamından uzaklaşmak rahatlamak için kaçtığı mekânlar olan sosyalleştiğimiz alanlara kurulan ambiyansı hoş tatlı salonları tüketicilerini boş geçirmeyecek kadar cazibeye sahip. Hatta son dönemlerde gençler arasında ağızdan ağza pazarlamayla tatlıcılarda randevulaşma kültürünün de pekişmesi ile nefes nefese rekabetin yaşandığı bir sektör haline geldi demek yanlış olmaz. Gün geçmiyor ki yeni bir baklava salonu, waffle dükkanı ya da lokmacı açılmasın. Tabi bu tüketimde seyyar araçlarla satılan tatlılardan hiç bahsetmiyoruz ki bu sektörde onlarında payı elbette çok büyük.
Günümüzde artık merdiven altı üreticilerin iş yapmadığı dönemlerdeyiz. Herkes tükettiği her şey de marka bilinirliği, hijyen kalite ve ruhuna dokunacak bir konsept istiyor ve buda bayilik veren firmaların sağladıkları bir şey zaten. Sektörde markalı ve markasız 9 bin civarı noktada tatlı salonu hizmet vermekte ve bunun 2 bin kadarı marka olarak faaliyet sürdürmektedir ve her sene yeni markalar pazara giriş denemesi yapmaktadırlar. Sektörün yıllık cirosu 7,5 milyar TL’yi aşmış durumdadır.
Tatlı Sektöründe Bayilik Şartları
Yenilikçi bakış açısı olarak değerlendirildiğinde bu sektör çok dinamik bir sektördür. Gün geçmiyor ki geleneksel bir tat yeni bir lezzet halinde tatlıcı vitrinlerinde yer almasın ya da yurtdışından gelen tatlı çeşitleri tanıtılmasın. Sektörün bu kadar dinamik ve yenilikçi olması elbette tüketicilerinde ilgisini çekiyor ve sirkülasyon artıyor buda girişimciler açısında da bu sektörü cazip kılıyor.
Tatlı sektöründe yatırım yapmak isteyenler için marka bilinirliği olan bir firmanın bayiliğini almak kısa dönemde kazanmak anlamına gelmektedir, çünkü zaten biliniyor ve müşteri kitlesi hazır ve bu da hemen hareket şansı doğuruyor. Tatlı franchising veren firmalar arasında 200 şubesi olanda var bir şubesi olanda hatta belki de ilk bayisini şu sıralarda seçmeye çalışanda.
2023 yılı sonuna kadar 200 civarı yeni şube açılısı hedefleyen bu sektörde her girişimci için fırsatlar sunan firmaların olması girişimciler açısında büyük bir fırsat doğuruyor. Bayilik şartları marka büyüklüğüne, bilinirliğine, şirket kültürüne göre değişiklik göstermekle birlikte bayilik giriş ücretleri 0-150 bin TL arasında değişmektedir. Yatırım geri dönüşü 1-24 ay arası olmakla beraber 3 ayda yatırım geri dönüşü sağlayan girişimciler olması girişimci başarısı, lokasyon gibi doğru seçimlerinde etkinliğini göstermiş oluyor. Karlılık oranları ise %30-200 arası bir skalada değişiklik göstermektedir.
Özellikle son dönemde yeni nesil lokma tatlısı ve waffle ürünleri oldukça rağbet görmektedir.
Tatlı Sektörü Bayilik Yorumları
Tatlıcılık sektöründe bayilik almayı veya yeni bir iş kurmayı düşünüyorsanız, merak ettiğiniz tüm soruları yanıtlamaya çalışıyoruz.
Fikrini paylaşmak isteyen, tavsiye ihtiyacı olan, tedarik alanında sorun yaşayan, deneyimlerini anlatmak isteyen, resmi süreçler hakkında bilgi sahibi olmak gibi vb. birçok konuda sizde hem sorularınızı gönderebilir hem de diğer girişimcilere destek olabilirsiniz.