Pazara Adım Atmak

Sektörde İlerlemek İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Başa Dönün ve Baştan Tekrar Yapın

Girişimcilik rehberinde son adımımız; başa dön ve baştan tekrar yap anlayışıdır. Bir işe başlamak, büyük bir seyahate çıkmadan evvel büyük ölçekli yapılan bir hazırlık aşaması gibidir. Her şey eksiksiz olmalıdır yoksa tatil istenildiği gibi olmayabilir.

Yeni açılan girişimde ilk gününden itibaren, yaptığınız her şeyi analiz etmeye son derece konsantre olmanız gerekir. Bir şey mi kaçırdın? Her şey planlandığı gibi gidiyor mu veya gitmiyorsa, hataların ve yanlış hesaplamaların nasıl çarçabuk düzeltilebileceği gözden geçirilmelidir. Bu gözetim veya yanlış hesaplama nasıl olabildiğince çabuk düzeltilebilir bunun yolları araştırılmalıdır.

Girişimci varsayar ve pazarı elden çıkarır. Buna dayanarak, genç bir işletmenin çalışmasının ilk aylarında, sapmaları tanımlamak ve düzeltmek için, her hareket ve davranış için, her nefesi ve soluk vermeyi izlemek gerekir. İşin ilk aylarında, brüt yersiz davranışlar ve eksiklikler ortaya çıkarılabilir. Bu yüzden atılacağınız pazarı her yönüyle takip etmek zorundasınız.

Sıfırdan ideal bir iş yaratmak imkânsızdır ve deneyimsizliğiniz nedeniyle birçok küçük ayrıntıyı gözden kaçırabilirsiniz. İş süreçlerinin içine gizlenmiş ayrıntıların bazıları, yalnızca işin başlangıcında kendilerini ortaya çıkarabilir, geleceğin beklenen resmini önemli ölçüde bozabilir ve geri ödeme ilk hesaplamalarını önemli ölçüde etkileyebilir.

GERİYE DÖN ve BAŞTAN YAP

İşinizi rayına oturtmak için adımlarınızı dikkatli atmalısınız. Ancak ola ki işler yolunda gitmiyor, o zaman geri dönüp en baştan başlamalısınız. Bu kere bir önceki işe oranla daha az daha yapmanız gerekmektedir. Yoksa tren raydan çıkar ve tüm hedefleriniz yok olur.

Bu da hem zaman kaybına hem de sermaye kaybına neden olacaktır. Bu nedenle ilk yaptığınız işte başarısız olma durumunda, nedenleri kavrayarak tekrar deneme yapmalısınız.

İş, kuralların beklenmedik bir şekilde ve beklenmedik biçimde değiştiği bir oyundur ve pazar, yeni oyuncuların sürekli olarak ortaya çıktığı, aktif, hırslı ve emekle kazandığınız her şeyi elinizden alabilecek güç ve enerji dolu bir arenadır. Her zaman işinizi geliştirmek için araştırma yapmayacaksanız, önceden ona elveda diyebilirsiniz.

GELİŞMELERE AÇIK OLUN

Bir pazara atıldığınızda orada yok olmayı önlemenin tek bir yolu var. Gelişmek.

Gelişme ne olacak buna siz karar verin. Belirli bir pazar payını almak, bir şehirde belirli sayıda şube açmak veya diğer şehirlerin, bölgelerin ve hatta ülkelerin pazarlarına girmek mi? Ya da belki gelişme, iç ya da dış en uygun şekle sokma yoluyla artan karlarla ilişkilendirilebilir mi?

Geliştirme fikrine karar verin, potansiyelini değerlendirin, uygulanması için araçlar bulun, aktif eylemlere devam edin ve tekrar analiz edin. Şimdiden attığınız tüm ana adımları izleyin.

Ama şimdi bir avantajın var. Onları çoktan geçtiniz, deneyim ve anlayışa sahipsiniz, açık bir yapıya ve plana sahipsiniz, yani doğru yoldasınız! Başarılı Girişimcilerin Tecrübelerinden Öğrenilmesi Gereken Dersler

İş Dünyasında Başarılı Olmanın Kuralları

İşin üstesinden gelemediğinizi ve yeniden başlamayı düşünüyorsunuz. Bunun için bazı kurallara uymanız ve bazı adımları atmanız gerekecektir.

Kendi Potansiyelinize İnanın

İş kurarken neyi yapamayacağınızı düşünüyorsunuz ya da bir işi daha iyi nasıl yaparsınız?

Bunları belirledikten sonra kendinize bir rol model seçin. Burada önemli olan ayrıca kendinize hedefler belirlemenizdir. Hedeflerinize ulaşmak, kendinize olan özgüveni artıracaktır. Bu yüzden en başa dönün ve ilk olarak kendi potansiyelinize inanın.

İyimser Olmak

İş dünyasında ilk denemede başarmak ta var kaybetmekte. İlk olumsuzlukta kötümser olmamak ve kötü düşüncelere kapılmamak gerekir. Tekrar başa döndüğünüzde iyimser olun ve bu kez yapacağınıza inanın. İyimserlik pozitif enerjidir ve olumlu etkiler oluşturur.

Değişime Uyum Sağlayın

İlk işletme denemesinde değişime açık olmadıysanız, başarılı olamamanız çok doğaldır. İşle ilgili yapılacak her değişime uyum sağlarsanız, hem rakiplerinizi alt eder, hem de yeniden başladığınız işinizde başarı adımlarını hızla tırmanırsınız.

Zorluklar Karşısında Pes Etmeyin

Her işletme ilk kurulduğu andan itibaren yaşamak için büyük mücadele verir. İş dünyası zor bir arenadır ve sizin ekmeğinizi kapmaya çalışan aslanlarla karşılaşabilirsiniz. Size zorluk çıkartmak için ellerinden geleni yapsalar da asla zorluklar karşısında pes etmeyin.

Duygularınızı Kendiniz Yönetin

İşinizle ilgili her olumsuz düşünce olumsuz duygulara neden olur ki bunları kontrol etmesi çok zordur. Bu nedenle zihninizdeki duygularınızı kendiniz yönetin. Olumlu hayaller kurun ve fiziksel egzersizler yapın.

Pazara Açılmak

Bu tabiri iş hayatına atıldıktan sonra, sık sık duyacaksınızdır. Herkesin bildiği bir tabir ile, “kurtlar sofrası” sizi bekliyor.

Girişimci olmak sadece bir iş fikrini hayata geçirmekle olmaz. Giriş, gelişme ve sonuç süreci hepsi birbirine entegre aşamalardır. Hele ki sonuç süreci neredeyse hiç bitmeyecek bir süreçtir. Çünkü işletmeniz açık kaldığı sürece hem ülke ekonomisine katkı hemde kendi hayatınızı idame etmek için ayakta durmak zorundadır. Bu zorlu süreçte umut ediyoruz oldukça başarılı olursunuz. ve sizden sonraki nesillere de bırakacağınız koskoca bir hediyeniz olur.

Sizler için hazırlamış olduğumuz girişimcilik rehberinin bu kısımda sonuna geliyoruz. İş Dünyası ile ilgili tüm gelişmelerden ve yeniliklerden haberdar olmak için Kobi Vadisi tarafından hazırlanan güncel iş haberlerini takip etmeyi unutmayınız.