Bilişim > Yazılım sektöründe bayilik veren; en yeni firmalar, markalar, şirketler, kurumlar.
Öne Çıkan Firma
Localveri Yazılım Bayilik
- Türkiye Geneli
- Bayilik
Mavideniste Bayilik
- Türkiye Geneli
- Bayilik
Trendlink Bayilik
- Türkiye Geneli
- Bayilik
Turbim Teknoloji Yetkili Satıcı
- Türkiye Geneli
- Yetkili Satıcı
Online Kurum Satış Ortaklığı
- Türkiye Geneli
- Satış Ortaklığı
Kule Web Yazılım Satış Ortaklığı
- Türkiye Geneli
- Satış Ortaklığı
Pyron Bayilik
- Akdeniz Bölgesi
- Bayilik
Easyönetim Bayilik
- Türkiye Geneli
- Bayilik
Delfpanel Bayilik
- Türkiye Geneli
- Bayilik
Soocommerce Bayilik
- Türkiye Geneli
- Bayilik
Tork Satış Ortaklığı
- Türkiye Geneli
- Satış Ortaklığı
Localveri Yazılım Bayilik
- Türkiye Geneli
- Bayilik
LiveCARWASH Satış Ortaklığı
- Türkiye Geneli
- Satış Ortaklığı
EM - ZEL Yazılım Bayilik
- Türkiye Geneli
- Bayilik
Serkon Bilgi Teknolojileri Bayilik
- Türkiye Geneli
- Bayilik
Poldy Hrm Satış Ortaklığı
- Türkiye Geneli
- Satış Ortaklığı
FoodRoy Bayilik
- Türkiye Geneli
- Bayilik
Getasis Bilişim Bayilik
- Türkiye Geneli
- Bayilik
Mor Kasa Bayilik
- Dünya Geneli
- Bayilik
Reklam Portalları Acentelik
- Türkiye Geneli
- Acentelik
MimRa Creative Hizmet Noktası
- Marmara Bölgesi
- Hizmet Noktası
Inno Soft Bayilik
- Türkiye Geneli
- Bayilik
Küresel Yazılım Bayilik
- Türkiye Geneli
- Bayilik
KMK E-Ticaret Yazılımı Bayilik
- Türkiye Geneli
- Bayilik
Kobi Vadisi editörleri tarafından, yazılım sektöründe bayilik/franchise veren 6 farklı (bağımsız) firmanın analizi yapılarak bu sektörde yatırım yapmak isteyen girişimcilere yatırım endeksi hazırlanmıştır.
Yatırım tutarı: 15.000 tl
Minimum nakit ihtiyacı: 15.000 tl
İsim hakkı bedeli: 6 firmanın 1’i alıyor
Reklam katkı payı: 6 firmanın 2’sinde var
Gelirden pay: 6 firmanın 3’ü alıyor
Kar marjı: %80 civarında
Yatırımın geri dönüş süresi: ortalama 7 ay
Gerekli işyeri büyüklüğü: 45 m2
(Yukarıda belirtilen değerlerin tümü, 6 farklı markanın ortak değerleri baz alınıp yaklaşık değerleri hesaplanarak belirtilmiştir)
Yazılım Bayiliği Almak
Bilişim sistemleri içinde tüm alanlar önemseniyor özenle gelişmesi için çaba gösterilen alanlardan biri de Yazılım. Bilgisayarları yöneten kodlanmış komutlar dizisi olarak sade bir biçimde anlatılabilen ancak ağır bir eğitim ve beceri gerektiren en önemli alanlardan biri. Dünyadaki Pazar büyüklüğü 5 Trilyon Dolar ülkemizde ise henüz emekliyor sayılır, potansiyel yüksek bu nedenle.
Türkiye’deki Yazılım Sektörü ve Gelişimi
Genel olarak ülke sınırlarımızın içerisinde gelişen teknoloji ile birlikte birçok yazılım ürün ve hizmetlerin çeşitliliğini sağlamak her kesimden girişimci için mümkün bir hale gelebiliyor. Sağlık sektörlerinden güvenlik sektörlerine, eğitim sektöründen pazarlama sektörüne kadar birçok alanda yazılım ürünleri geliştirildiği gözlemleniyor. Yatırımcılar arasında bu sektöre ülke dışından birçok kişinin yatırım yaptığı nitelendiriliyor. Kişiler ise evlerinde freelance çalışarak ya da markalaşmış yazılım firmaları üzerinden franchise alarak çeşitli projeler ürettikleri belirtiliyor.
Türkiye’deki yazılım sektörüne geniş açıdan bakacak olduğumuzda yapılan projelerin genel olarak kısıtlanma gibi bir olasılığı görülmediği belirtiliyor. Ülkemizdeki yazılımcıların bilgileri ve yetenekleri doğrultusunda ve de hayal gücüne bağlı olarak çok sayıda üretmiş olduğu projelerin insan hayatına katkıları saymak ile bitmiyor. Fakat bazı ürün ve hizmetler üzerinde yapılan projeler büyük şirketler tarafından üretildiği gözlemleniyor.
Ülkemizdeki yazılım şirketlerinin çoğu kullanım alanlarına göre değişim gösteren web siteleri üreterek müşterilere büyük ayrıcalıklar tanıdığı gözlemleniyor. Büyük şirketlerin yapmış olduğu web sitelerinin yanında da oluşturulan mobil uygulamalar ve bayilikleri yer alıyor. Kişiler büyük kazançlar elde etmek için franchising sistemi içerisinde yer bulan mobil uygulama bayisi satın almak ya da büyük şirketlerin bayiliklerini satın alarak büyük kazançlar elde edebiliyor.
Türkiye’deki Yazılım Firmaları Hangi Durumlara Göre Sektör Belirliyor
Ülke sınırlarımız içerisindeki büyük yazılım şirketlerinin geliştirmiş olduğu birçok proje meydana getiriliyor. Büyük şirketler genel olarak franchise vermek istediklerinde önerdikleri durumlardan bir tanesi ise çalışacak kişilerin bilgi düzeyleri ve sahip oldukları yetenekleri doğrultusunda müşteri ve de sektörün belirlendiğini belirtiyor. Çünkü şirket içerisindeki üretim ve de geliştirme süreçleri içerisinde yoğun bir tempo ile çalışan kişiler her ne kadar çok bilgiye sahip ise, geliştirilen projelerin de o kadar hızlı ve getirisi olan projeler üreterek müşterilerine kolaylık ve iş alanlarında yardımcı olabiliyor.
Büyük ve markalaşmış şirketlerin içerisindeki çalışan personellerin sayısı da müşteri ve de alınan iş büyüklüğü ya da küçüklüğüne göre değişim gösterebiliyor. Büyük yazılım şirketlerinden franchise almak isteyen kişinin dikkat etmesi durumlardan bir tanesi ise franchise alacak şirket hakkında yeterince bilgi sahibi ve de hayal gücünün gelişmiş olması öneriliyor.
Genel olarak yazılım sektörleri ekip çalışmalarına dayalı olarak yürütüldüğü belirtiliyor. Bu durum üretilecek yazılım projelerine göre değişim gösterebiliyor. Örnek verecek olursak ekip çalışmasına yönelik projelerde daha büyük müşterilere ulaşılabiliyor. Franchising sistemi içerisinde yer alan yazılım sektöründe yapılan mantık hatalarından bir tanesi de ekip çalışması sonucu üretilen herhangi bir projenin, herhangi bir freelancer tarafından yapılabilecek olduğu düşüncesi yer alıyor. Bu durum karşısında büyük yazılım şirketlerinin ekiplerine odaklı müşteri belirlemek hem şirket açısından hem de gelecek müşteri açısından oldukça doğru bir sonuç olduğu belirtiliyor.
Yazılım Sektöründe Bayilik Veren Firmayı Seçmek
Türkiye’deki Yazılım Şirketlerini Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Türkiye sınırları içerisinde oldukça büyük markalaşmış yazılım şirketleri bulmak mümkün olduğu görülüyor. Yatırımcıların bu şirket üzerine sermayelerini aktarmak istediklerinde ise bu süreç oldukça yoğun bir araştırma sonucunda netleşmesi gerekiyor. Öncelikle yatırımcıların yazılım sektöründe belirli bir seviyeye ulaşma hedefleri var ise franchise veren şirketlerin referanslarını kontrol etmeleri gerekiyor.
Yatırımcıların çevrelerinde yazılım sektörüne yıllarca emek vermiş olan ya da büyük yazılım şirketlerinden hizmet almış olan kişilere danışması büyük avantaj sağladığı belirtiliyor. Bu gibi durumlar meydana gelmediğinde ise büyük yazılım şirketlerinin tanınmış müşteri göstermesi üzerine o şirketlerin tercih edildiği belirtiliyor. Yatırımcıların yazılım şirketleri seçerken referanslardan yola çıkma yöntemlerinde eleme yapmaları için meydana gelen durumlardan bir tanesi de daha önce ürettikleri projelere göz atmaları gerektiği uygun bulunuyor. Çünkü büyük yazılım şirketlerinin çalışma prensipleri içerisinde yapılan projelerin kaliteleri, örnek projeler üzerinden bilgi sahibi olmaya dayalı olduğu nitelendiriliyor.
Yatırımcıların küçük firma ya da büyük yazılım şirketleri ile anlaşma yapmalarının en uygun yollarından bir tanesi de yüz yüze iletişime geçmek olduğu belirtiliyor. Meydana gelen bu durumlarda ise yatırımcıların tercih etmiş olduğu şirket ya da küçük firma alanlarında toplantı talep etmeleri, birlikte çalışacak kişileri tanıma açısından büyük önem taşıdığı belirtiliyor. Siz de franhcising sistemi içerisinde yer alan yazılım alanında kazanç elde etmek, ülke sınırları içerisindeki firmalar ile rekabet içerisinde olmak ve de firmaların bayilerini satın almak istiyorsanız Kobi Vadisi platformunu ziyaret edebilirsiniz.